Belastingadviseur Hoofddorp

De jaarlijkse belastingaangifte: het is weer zover

Je leest het goed. Het is weer tijd voor de jaarlijkse belastingaangifte. Veel mensen zien hier tegenop en vinden het een vervelende klus. Op zich ook begrijpelijk. Vooral als je telkens veel belasting moet bijbetalen zal je niet staan te trappelen om weer aangifte te doen. Toch levert het doen van belastingaangifte bij veel mensen juist geld op in plaats van dat ze moeten bijbetalen.

Belastingaangifte: moeilijk of valt het mee?

Wanneer het gaat om de belastingaangifte, denken mensen meteen aan lastige materie en regeltjes die ze niet helemaal snappen. Als je er even goed voor gaat zitten, valt het allemaal wel mee. Tegenwoordig kun je ook heel makkelijk je gegevens inzien. Deze worden automatisch ingevuld door de belastingdienst zelf.

Het is hierbij vooral belangrijk om te controleren of alle gegevens wel kloppen. Jij bent namelijk de persoon die verantwoordelijk is voor een correcte aangifte en niet de belastingdienst zelf. Controleer dit dus goed! Zodra je dit gedaan hebt, ben je eigenlijk al bijna klaar!

Wat schiet je ermee op?

Tja, wat schiet je er nu mee op, met die belastingaangifte? Nou, in veel gevallen schiet je er best veel mee op! Aangifte doen is vrijwel altijd zinvol. Voornamelijk voor mensen een laag inkomen kunnen hier veel aan hebben. Ontvang je alleen een AOW-uitkering? Dan kan de ziektekostenaftrek de aanleiding zijn voor een extra uitkering (tegemoetkomingsregeling). Ga er dus niet te snel van uit dat je niets opschiet met het doen van belastingaangifte. Je kunt er wel degelijk wat mee opschieten.

Welke aftrekposten zijn er?

Je weet misschien wel dat er bepaalde aftrekposten zijn voor je belastingaangifte. Deze aftrekposten verminderen je inkomen, waardoor je uiteindelijk vaak minder belasting hoeft te betalen. Maar welke posten dat precies zijn is voor veel mensen onbekend. En welke posten zijn voor mij dan van toepassing? Je kunt in aanmerkingen komen voor hypotheekrenteaftrek, persoonsgebonden aftrek, reiskosten openbaar vervoer of lijfrenten.

Meer weten over aftrekposten?

Hoewel het controleren of invullen van de standaard gegevens voor de belastingaangifte niet moeilijk is, kunnen aftrekposten stiekem toch nog best ingewikkeld worden. Er komt meer bij kijken dan alleen het invullen en controleren van het online formulier. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Een belastingadviseur in Hoofddorp kan je hier uitstekend mee helpen. Zo’n adviseur kan je alles vertellen over aftrekposten. Wil je jouw belastingaangifte volledig uit handen geven? Ook dat neemt hij graag voor je uit handen.