Het zakelijk gebruik van een creditkaart

Mensen die geen cash bij de hand hebben kunnen betalen met een creditcard. Een creditcard is een plastickaart met magneetstrip die bij gebruik resulteert in achteraffe debitering. Creditkaarten zijn er in verschillende soorten. Een daarvan is de zakelijke creditcard. Wat de zakelijke creditcard is en hoe het werkt wordt verder in dit artikel belicht.

Zakelijke creditcard

Een zakelijke creditcard is een creditcard die gebruik wordt voor zakelijke doeleinden, denk maar aan mensen die kleine en grote bedrijven bezitten. Maandelijks wordt een ondernemer geconfronteerd met kosten die betaald moeten worden. Omdat niet alle kosten gelijk kunnen worden voldaan, bied een creditkaart de oplossing. Een ondernemer betaalt de kosten met de creditcard en na ontvang van zijn vergoeding wordt dan het benodigde bedrag in een keer afschreven van zijn rekening. Voor het zakelijk gebruik creditcard moet je deze bij de banken aanvragen omdat het voor een bedrijf bestemd is. De vereiste is wel dat je over een zakelijke rekening beschikt bij dezelfde bank waar je die gaat aanvragen. Dit omdat de zakelijke creditcard niet koppel-baar is bij rekeningen op andere banken. Alleen in de USA is er daarvan wel sprake. Het voordeel van een zakelijke creditcard is dat het de uitgaven administratie van de onderneming overzichtelijker maakt. De normale creditcard kan niet als een zakelijke creditcard gebruikt worden omdat de rekening volledig aan het eind van de maand betaalt moet worden. Met de normale creditcard betaal je gespreid en met de zakelijke creditcard niet.

Tot slot

Met de zakelijke creditcard kunnen ondernemers internationaal inkopen en betalingen doen en zodra hun vergoeding is gestort wordt het geleend bedrag onmiddellijk in een keer afgetrokken. Wil jij als ondernemer ook in het bezit zijn van een business creditcard zorgt dan ervoor dat je een zakelijke rekening hebt bij de bank waar je de creditcard gaat aanvragen.