Horeca kassa systeem

Het ondernemen in de horeca wordt aanzienlijk makkelijker met een optimaal horeca kassa systeem

Nederland kent vele horecazaken en het hele jaar door genieten we dan ook met vrienden en naasten van een hapje, een drankje of een hotelovernachting. De duizenden horecaondernemers zijn dag en nacht bezig om de horeca zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de gasten.

Het ondernemen in de horeca is zeker geen makkelijke opgave en door de drukte en het feit dat de horeca bijna altijd open is, worden sommige zogenaamde backoffice processen weleens met minder aandacht benaderd. Een manier waarop in veel horecazaken een behoorlijke efficiëntie slag gemaakt kan worden, is door gebruik te maken van een gemoderniseerd kassasysteem dat specifiek gemaakt is voor horeca bedrijven.

Uitgelicht: Kassasysteem horeca: kies de kassa die bij jou past

Haal meer uit een kassasysteem door ingevoerde data te gebruiken

Een kassa is voor veel mensen een apparaat met een lade, waar je bestellingen op in kan voeren en waaruit je wisselgeld kan halen om met gasten af te rekenen. Door een kassa op een andere manier te gebruiken, kun je echter veel meer uit de kassa halen dan alleen het wisselgeld. De kassa is namelijk tegenwoordig een software systeem waarin ontelbaar veel data wordt opgeslagen.

Zo kun je bijvoorbeeld precies zien wat op welk tijdstip wordt verkocht. Met deze gegevens kun je onder andere de personeelsplanning beter inrichten en kun je het kassasysteem linken aan het systeem dat gebruikt wordt voor het beheer van de voorraden, zodat elke afdeling precies weet wanneer er een nieuw product bijbesteld moet worden, omdat het bijna op is.

Tijd besparen op de boekhouding wordt een stuk makkelijker

Naast het terugdringen van verlopen producten en verspilling in de keuken door extra efficiënt voorraadbeheer, kan een horeca kassa systeem ook een grote invloed hebben op de boekhouding en deze ook een stuk makkelijker maken. Alle financiële transacties met gasten worden vastgelegd op het kassasysteem, waardoor het grootste gedeelte van de inkomsten ook direct de boekhouding in gaan.

Tip: unTill levert POS systemen die speciaal geschikt zijn voor de horeca.

Het integreren van de boekhoudsoftware en het kassasysteem bespaard wekelijks vele uren boekhoudwerk en geeft daarnaast ook nog eens de mogelijkheid om de resultaten live te kunnen inzien, zodat je altijd snel de budgetten kan aanpassen indien de situatie hier om vraagt. Naast de tijdbesparing levert dit vaak ook aanzienlijk betere financiële resultaten op, omdat je een stuk sneller kan schakelen wanneer de inkomsten veranderen.